Examen Info

De komende 2 jaar is er spraken van een overgangsregeling naar het officiŽle T  Rijbewijs uitvoerende instantie wordt het CBR .

Tot 2014 zitten we in een overgangsfase.  Wij als bevoegde examinatoren, blijven de komende tijd trekkerrijexamens afnemen echter wel conform het  CBR format.

De theorie wordt afgenomen doormiddel van een digitale toets van 50 vragen ( via de laptop). Verder gaan we ca 30 min met de trekker en wagen ( uitrusting conform wegen verkeerswet ) de weg op.

Ook besteden we meer aandacht aan aanbouwwerktuigen en veiligheid.

Indien geslaagd krijg je het trekkerrijbewijs / certificaat. Wanneer je 18 jaar bent geworden en je haalt je autorijbewijs krijg je ook een T op je rijbewijs ( bevoegd trekkerchauffeur).

Vanaf ca 2014 mag je zonder trekkerrijbewijs / certificaat geen trekker meer besturen. Eerst een examen afleggen. Er verandert best wel iets de komende jaren.

In samenwerking met PTC+ biedt TRO-Oenkerk 16 en 17 jarigen de mogelijkheid om rijexamen af te leggen op hun eigen bedrijf of stageplaats in Friesland, Groningen, Drenthe of de polder. Of op de TRO-Oenkerk locatie te Oenkerk

We sturen het cursusboek vooraf op (zelfstudie). Daarna maken we een afspraak en komen langs voor het theorie- en praktijkexamen.

Dit  lesboek behandelt de theorie van het trekker-rijden. De eisen en regels voor een goed gebruik en veilige verkeersdeelname komen aan de orde. Als je het boek goed  hebt doorgewerkt en rijvaardigheids-oefeningen hebt gedaan,ook op de weg , mag je je opgeven voor het examen.

Ook kun je op onze locatie examen afleggen.(Theorie en praktijk).

Dit boek kun je bij ons lenen.

Achter in het boek zit een CD-rom.

Er moet een trekker en wagen met juiste uitrustingseisen beschikbaar zijn, en we moeten aan het verkeer kunnen deelnemen inclusief een rotonde.

Is er weinig of geen verkeer in jou woonplaats / omgeving dan kun je enkel het praktijkexamen en de theorie op onze locatie afleggen ( de meerkosten zijn daarvoor 25 euro).

Geslaagd ? Het officiŽle trekkerrijbewijs / certificaat wordt dan thuisgestuurd.

Let op: In het nieuwe boek staan een aantal fouten. Trekkers mogen nu bijvoorbeeld 18000 kg wegen en geen 14000 kg

Hierbij alle info:

Addendum bij het boek "Werken met de trekker" niveau 3  [PDF]

Examenbeoordelingsformulier nieuwe opzet [PDF]

Regeling voertuigen nieuw per 1mei 2009 [PDF]

Powerpoint presentatie aanvullende info t.b.v. Het Trekkerrijbewijs [PDF]

Bovenstaande documenten kunnen worden geopend met Adobe Acrobat Reader.

Geen Adobe Acrobat Reader op je PC ? Klik hieronder op het logo: