Examen Info

Dit jaar is er nog sprake van een overgangsregeling naar het officiële T Rijbewijs . De uitvoerende instantie wordt het CBR .datum van ingang is vast gesteld op 1 juli 2015.
Tot 2015 is er een overgangsfase. Wij als bevoegde examinatoren blijven tot 1 juli 2015 trekkerrijexamens afnemen, of op jou locatie of op de onze.
De theorie wordt afgenomen doormiddel van een digitale toets van 50 vragen ( via de laptop).
Verder gaan we ca 30 min. met de trekker en wagen ( uitrusting conform wegen verkeerswet ) de weg op ( De trekker moet uiteraard wel verzekerd zijn).!!!!
Indien geslaagd krijg je het trekkerrijbewijs / certificaat. Wij registreren bij Aeguor kom je in de databank.
Ons trekkerrijbewijs kun je in 2015 bij je Gemeente omruilen tegen een echt CBR rijbewijs ( wel een gezondheidsverklaring overleggen ).

Indien je per 1 juli niet in bezit bent van een trekkercertificaat / “rijbewijs “ en of een autorijbewijs mag je niet meer met een trekker (LBT) en of voertuig met beperkte snelheid MMBS ( kraan /shovel ) op de openbare weg rijden.!!

In samenwerking met PTC+ biedt TRO-Oenkerk 16 en 17 jarigen en ook ouderen de mogelijkheid om rijexamen af te leggen op hun eigen bedrijf of stageplaats in Friesland, Groningen, Drenthe of de polder.

Of op de TRO-Oenkerk locatie te Oenkerk We sturen het cursusboek vooraf op (zelfstudie).
Daarna maken we een afspraak en komen langs voor het theorie- en praktijkexamen.

Dit lesboek ( kun je bij ons lenen ) behandelt de theorie van het trekker-rijden. De eisen en regels voor een goed gebruik en veilige verkeersdeelname komen aan de orde.
Als je het boek goed hebt doorgewerkt en rijvaardigheids-oefeningen hebt gedaan, ook op de weg met iemand uit je omgeving, kun je bij ons een afspraak maken.

TRO-Oenkerk@KPNMail.nl

Examen op locatie :

Er moet een trekker en wagen met juiste uitrustingseisen beschikbaar zijn, en we moeten aan het verkeer kunnen deelnemen inclusief een rotonde.

Beschik je niet over  het juiste materiaal of omgeving  dan kun je  het praktijkexamen en de theorie  ook  op onze locatie afleggen ( de meerkosten zijn daarvoor € 25,00 ).

Ook praktijk rijlessen verzorgen we  de kosten bedragen € 50,00  per uur.

Geslaagd ? Het officiële trekkerrijbewijs / certificaat wordt dan thuisgestuurd.

Let op:  In de wetgeving zijn een aantal veranderingen aangebracht ( staan nog niet in het boek ). Trekkers mogen nu bijvoorbeeld 18000 kg wegen en geen 14000

Hierbij alle info:

Addendum bij het boek "Werken met de trekker" niveau 3  [PDF]

Examenbeoordelingsformulier nieuwe opzet [PDF]

Regeling voertuigen nieuw per 1mei 2009 [PDF]

Powerpoint presentatie aanvullende info t.b.v. Het Trekkerrijbewijs [PDF]

Bovenstaande documenten kunnen worden geopend met Adobe Acrobat Reader.

Geen Adobe Acrobat Reader op je PC ? Klik hieronder op het logo: